ЄС розширив список санкцій щодо Північної Кореї

Читать на русском
Рада Євросоюзу збільшила на три юридичних і одну фізичну особу свій список санкцій щодо Північної Кореї.

Рада Євросоюзу збільшила на три юридичних і одну фізичну особу свій список санкцій щодо Північної Кореї.

Про це повідомляє прес-служба ради, пише «Слово і Діло».

«Рада додала три організації: Департамент пропаганди і агітації, Центральну військову комісію Трудової партії Кореї і Організаційний департамент і одну людину до списку осіб та організацій, що є об'єктами заморожування їх авуарів і обмеження переміщень (в ЄС), - застосувавши тим самим частину нових санкцій, накладених резолюцією 2375 (2017) Ради Безпеки ООН», - йдеться в прес-релізі.

У Раді ЄС нагадали, що ця резолюція була ухвалена 11 вересня 2017 року як реакція «на безперервну діяльність КНДР в галузі ядерної зброї і балістичних ракет при кричущому порушенні і ігноруванні попередніх резолюцій Ради Безпеки ООН».

Санкції щодо резолюції РБ ООН поширюються на 63 людини і 53 юридичних особи КНДР. Крім того, 41 особа і шість організацій знаходяться під санкціями, самостійно накладеними ЄС.

Рада ЄС пообіцяла зробити все необхідне, щоб швидше застосувати інші санкції, передбачені в резолюції 2375 РБ ООН.

У ньому також повідомляється, що ЄС застосовує всі резолюції РБ ООН, ухвалені у відповідь на ядерні програми, на програми ядерної зброї і зброї масового знищення інших типів і балістичних ракет КНДР.

«Крім того, ЄС самостійно наклав обмежувальні заходи на КНДР, які доповнюють і підсилюють режим санкцій ООН», - йдеться в повідомленні.

Напередодні ЄС посилив секторальні санкції проти Північної Кореї.

У свою чергу КНДР відкинула і засудила резолюцію Радбезу ООН щодо санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: