Пожежа в дитячому таборі: розслідується службова недбалість

Читать на русском
Прокуратура Одеської області розпочала досудове розслідування за фактами службової недбалості, що призвела до загибелі дітей внаслідок пожежі у таборі Вікторія.

Прокуратура Одеської області розпочала досудове розслідування за фактами службової недбалості, що призвела до загибелі дітей внаслідок пожежі у таборі Вікторія.

Як повідомили у прокуратурі, дії службових осіб районного відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій та органів місцевого самоврядування кваліфіковані за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), пише «Слово і Діло».

Санкція статті передбачає штраф від 250 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4250 грн до 8500 грн) або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У рамках кримінального провадження слідчі провели обшуки у Київському райвідділі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, Київській районній адміністрації м. Одеси та у Департаменті освіти та науки Одеської міської ради.

Під час слідчих заходів вилучили документацію стосовно введення в експлуатацію, функціонування, перевірок у дитячому таборі Вікторія.

Як уже повідомлялося, в ніч на 16 вересня в одеському таборі «Вікторія» сталася масштабна пожежа. Відомо, що в таборі перебувало 42 дитини. Щоб врятуватися діти вистрибували з вікон. Троє дітей загинули, двоє госпіталізовані.

У пожежі в одеському таборі загинули діти: у ДСНС розповіли подробиці Внаслідок пожежі загинули двоє дітей, трьох госпіталізували і ще одна дитина розшукується.

Відкрито кримінальну справу за ознаками ч. 2 ст. 270 КК України «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки».

Згідно ст. 208 КПК України затримано директора дитячого табору.

Батьки дітей, активісти і опозиціонери організували мітинг з вимогою зустрітися з мером Геннадієм Трухановим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: