Нардепи хочуть взяти на поруки генерала, якого звинувачують у штурмі Майдану

Читать на русском
Народні депутати з партії Народний фронт Микола Величкович, Володимир Соляр, Михайло Бондар запропонували суду відпустити Володимира Гриняка на поруки.
Володимир Гриняк

Печерський суд Києва обирає запобіжний захід колишньому начальнику управління громадської безпеки МВС України Володимира Гриняка, якому інкримінують підготовку і керівництво штурмом Майдану в ніч на 19 лютого 2014 року. Зараз Гриняк є начальником аналогічного управління в Національній гвардії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

Прокуратура підозрює Гриняка в роздачі командирам спецпідрозділу «Беркут» премій за «хорошу роботу» на Майдані в розмірі понад 30 млн грн. Також йому інкримінують керівництво штурмом Майдану в ніч з 18 на 19 лютого разом з екс-начальником міліції громадської безпеки Києва Петром Федчуком, який з 2014 року живе в Росії і працює в її силових структурах. Звинувачення вимагає арешту генерала, оскільки він не ходив на допити у справі Майдану і не дав жодних свідчень, які б допомогли слідству.

Притягнути не можна помилувати: обіцянки українських чиновників у справі Януковича та МайдануВсі чотири генпрокурора, які були на посаді після Революції Гідності, обіцяли довести справи Майдану до кінця, троє з них не впоралися із завданням.

Сам Гриняк назвав звинувачення необгрунтованими. Він заявив, що був на Майдані за власним бажанням, а також повідомив, що мав інформацію про наступ силовиків.

«Я перебував на Майдані. Однак це не був мій обов'язок. Я мав інформацію, де і коли наступ відбудеться», - повідомив Гриняк.

Підтримати свого підлеглого до суду прийшло керівництво Нацгвардії, в тому числі командувач Юрій аллер.

Народні депутати з партії «Народний фронт», зокрема Микола Величкович, Володимир Соляр, Михайло Бондар, запропонували суду відпустити Гриняка на поруки.

Нардеп Андрій Левус, який в 2014 році був заступником керівника Самооборони Майдану, заявив, що Гриняк надавав інформацію протестувальникам, «чим врятував багато життів».

Нагадаємо, колишній командувач Внутрішніх військ МВС України Станіслав Шуляк на суді давав неправдиві свідчення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: