ЄС висловив свою позицію щодо виборів у окупованому Севастополі

Читать на русском
Європейський Союз не визнав незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією, тому не визнає проведення там виборів.

Євросоюз не визнає «губернаторські вибори», які пройшли 10 вересня в окупованому Севастополі.

Про це йдеться в заяві, поширеній Європейською службою зовнішніх зв'язків, передає «Слово і Діло».

Європейський Союз не визнав анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією, тому не визнає проведення виборів на Кримському півострові.

«Будь-хто, обраний на Кримському півострові, хто претендує «представляти» Крим і Севастополь, не буде визнаний представником тих територій, які є українськими. Європейський союз залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності та суверенітету України», – йдеться в заяві.

Євросоюз відреагував на вирок Чийгозу в окупованому КримуЄС закликав звільнити засудженого в окупованому РФ Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

У МЗС України висловили протест і заявили про невизнання «виборчих процесів» на окупованому півострові.

Нагадаємо, колишні французькі депутати Тьєрі Маріані та Ніколя Дьюік вкотре прибули до окупованого Криму для спостереження за «губернаторськими виборами».

Раніше повідомлялося, що Росія заповнила окупований Крим такою кількістю зброї, яку має геть не кожна європейська країна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: