У Сінгапурі на посаду президента висунувся лише один кандидат

Читать на русском
Президентська виборча комісія Сінгапуру видала кваліфікаційне посвідчення, що дозволяє взяти участь у виборах президента країни, тільки одному кандидату.

Президентська виборча комісія Сінгапуру видала кваліфікаційне посвідчення, що дозволяє взяти участь у виборах президента країни, тільки одному кандидату.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті уряду, пише «Слово і Діло».

Згідно із заявою, виборча комісія на виборах президента (Presidential Elections Committee - PEC) видала тільки одне кваліфікаційне посвідчення, що дозволяє взяти участь в голосуванні. Ім'я кандидата, який задовольняє всім вимогам виборчкому, в заяві не називається.

При цьому, за даними газети Straits Times, єдиним кандидатом стала колишній спікер парламенту країни Халима Якоб. Заявку для участі у виборах подали всього п'ять осіб, лише троє з них заявили, що належать до малайської громаді (приналежність до етнічної групи є обов'язковою умовою). За даними газети, з них два кандидати - голова компанії Marine services Фарід Хан і глава ріелтерської компанії Салех Марікана - отримали повідомлення від відомства, що вони не відповідають усім вимогам для участі у виборах.

Таким чином, екс-спікер сінгапурського парламенту, ймовірно, буде оголошена президентом опівдні середи, коли офіційно закінчується висування кандидатів. Вона стане восьмим главою держави і першою жінкою на цій посаді.

Раніше департамент у справах виборів Сінгапуру повідомляв, що президентські вибори в країні відбудуться 23 вересня, в разі якщо на посаду глави держави буде претендувати більш ніж один зареєстрований кандидат. Згідно з конституційною поправкою, ухваленою парламентом Сінгапуру в листопаді, посада президента закріплюється за представниками певної етнічної групи, якщо ніхто з них не обіймав посаду п'ять термінів поспіль.

Президент Республіки Сінгапур обирається всенародним голосуванням на шість років. Глава держави виконує в основному церемоніальні обов'язки, але в окремих випадках може накласти вето на критичні рішення уряду.

Раніше повідомлялося, що принцеса Японії відреклася від титулу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: