Виплати за держборгом: президент підписав закон

Читать на русском
Президент схвалив законопроект, який має збільшити привабливість українських державних цінних паперів.

Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів нерезидентів-інвесторів у цінні папери» (законопроект №7052).

Про це повідомили в прес-службі глави держави, передає «Слово і Діло».

Кабмін схвалив реструктуризацію внутрішнього держборгуКабмін схвалив випуск облігацій внутрішньої державної позики на суму 229 мільярдів гривень.

Згідно з повідомленням, цей закон, ухвалений Верховною Радою 7 вересня, уточнює перелік операцій із державними цінними паперами, доходи від яких, отримані нерезидентами, не підлягають оподаткуванню.

Нагадаємо, в пояснювальній записці до документа йдеться про те, що закон дозволяє звільнити від сплати податків доходи, отримані нерезидентами у вигляді процентів, дисконту за державними цінними паперами, якщо їх виплачує Мінфін як емітент.

Як пояснив раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман, цей закон дозволяє заощадити на обслуговуванні держборгу України. За його словами, Україна з цим законом може вже у вересні провести перезапозичення, вийшовши на зовнішні боргові ринки, й зменшити навантаження з виплат державного боргу на держбюджет.

У липні повідомлялося, на скільки Україна збільшила держборг.

Пізніше експерти розповіли «Слову і Ділу» де шукати ресурси для погашення заборгованості за держборгом та як уникнути кризи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: