Члени спостережної ради «Нафтогазу» мають намір піти у відставку

Читать на русском
Чотири з п'яти незалежних члена наглядової ради НАК
«Нафтогаз»

Чотири з п'яти незалежних члена наглядової ради НАК «Нафтогаз України» британці Маркус Річардс, Чарльз Проктор, Підлогу Уорвік, а також Юлія Ковалів готові подати у відставку, якщо Кабінет міністрів не виконає план дій щодо корпоративного управління компанією.

Про це йдеться в оприлюдненому на сайті «Нафтогазу» листі на адресу віце-прем'єра Володимира Кістіона, передає «Слово і Діло»

«Ми уважно розглянули ваше прохання переглянути нашу рішення про відставку з посад членів наглядової ради. Ми готові прийняти ваші запевнення про те, що ви в змозі втрутитися і вирішити питання, які викликають наше занепокоєння», - йдеться в листі.

Крім того, члени ради вказують на необхідність вирішення кризи збору платежів, викликаного низкою законодавчих актів і дій, що входять в сферу відповідальності уряду, що негативно впливає на поточну та майбутню ліквідність НАК.

Коболєв за годину отримує дві мінімальних зарплатніСтало відомо, скільки отримує грошей керівник «Нафтогазу» Андрій Коболєв за 60 хвилин робочого часу.

Стурбованість членів ради також викликає політизована реакція на рішення про звільнення екс-голови «Укртрансгазу» Ігоря Прокопіва.

«Нам потрібно переконатися в наявності істотного прогресу за всіма згаданими в цьому листі питань до моменту проведення річного загальних зборів акціонерів НАК «Нафтогаз України», яке має відбутися до 30 квітня 2017 року, і на якому, за вашими словами, планується переобрати нас членами наглядової ради. При відсутності суттєвого прогресу у вирішенні згаданих питань до моменту проведення зборів подальше продовження виконання нами функцій членів наглядової ради буде для нас неможливим і неприйнятним», - йдеться в документі.

Нагадаємо, реформу корпоративного управління в «Нафтогаз Україна» уряд почав у 2015 році відповідно до принципів ОЕСР. У травні 2016 року був сформовано наглядову раду НАК. Від Кабінету міністрів рада увійшла перший заступник голови МЕРТ Ковалів, від Адміністрації Президента – екс-глава Міненерговугілля Володимир Демчишин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: