ЄБРР заявляє про провал реформ у «Нафтогазі»

Читать на русском
Європейський банк реконструкції і розвитку заявив про провал реформування НАК Нафтогаз України.

Європейський банк реконструкції і розвитку заявив про провал реформування НАК «Нафтогаз України».

Про це йдеться в листі президента ЄБРР Сума Чакрабарті, адресованому минулої п'ятниці, 7 квітня, президенту Петру Порошенку і прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

«Звертаюся до вас у невідкладній справі. Реформа «Нафтогазу», одна з найважливіших, що знаходяться під вашою юрисдикцією, може зазнати фіаско в найближчі дні. Після ряду розчаровуючих подій, незалежні члени наглядової ради НАК заявили про можливе звільнення", - йдеться в листі, який є в розпорядженні ЕП.

«Якщо це станеться, це не тільки серйозно зашкодить «Нафтогазу», а й зруйнує впевненість міжнародної спільноти в зобов'язаннях уряду щодо реформування та реструктуризації НАК», - пише президент ЄБРР.

Коболєв за годину отримує дві мінімальних зарплатніСтало відомо, скільки отримує грошей керівник «Нафтогазу» Андрій Коболєв за 60 хвилин робочого часу.

Чакрабарті звертає увагу на невиправдану затримку реалізації плану корпоративного реформування «Нафтогазу», і незавершену роботу над імплементацією вторинного законодавства, необхідного для вступу в силу з 1 квітня змін до статуту НАК.

«Після багатьох місяців консультацій в проекті політики держвласності для НАК як і раніше містяться положення, що суперечать духу реформи корпоративного управління, що ставить під загрозу передбачувану незалежність і ізоляцію компанії від необгрунтованого політичного втручання», - наголошується в листі.

«Це необхідно виправити до затвердження політики державної власності. Тому прошу вас зробити все, що необхідно, щоб новий статут «Нафтогазу» і необхідні законодавчі акти були введені до кінця цього місяця», - йдеться в документі.

Як повідомлялося, минулого тижня четверо з п'яти членів наглядової ради НАК (Маркус Річардс, Чарльз Проктор, Пол Уорвік і Юлія Ковалів) заявили про те, що можуть залишити компанію.

Насалик зобов'язаний реорганізувати НАК «Нафтогаз України»Сказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, реформу корпоративного управління в «Нафтогаз Україна» уряд почав у 2015 році відповідно до принципів ОЕСР. У травні 2016 року був сформовано наглядову раду НАК. Від Кабінету міністрів рада увійшла перший заступник голови МЕРТ Ковалів, від Адміністрації Президента – екс-глава Міненерговугілля Володимир Демчишин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: