Аваков розповів про внутрішні розбірки в НАЗК

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на засіданні Кабміну доповів, що йому прийшло кілька листів про внутрішні розбірки та корупцію в НАЗК.
Арсен Аваков

Голова Національного агентства з запобігання корупції Наталія Корчак просить провести службове розслідування діяльності заступника голови Руслана Радецького та члена агентства Руслана Рябошапки.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на засіданні Кабміну, повідомляє Цензор.НЕТ, передає «Слово і Діло».

«До мене прийшов лист від пані Корчак з вимогою провести розслідування щодо діяльності пана Радецького і пана Рябошапки і мало не усунути їх від роботи», — сказав він.

Також Аваков доповів прем'єру Володимиру Гройсману, що йому прийшло ще кілька листів про внутрішні розборки і корупцію в НАЗК.

«Також до мене прийшов лист від одного з членів НАЗК, керівника департаменту, щодо запобігання порушень, пов'язаних з корупцією ... в Національному агентстві по запобіганню корупції, - посміхаючись продовжив Він, - І цей керівник департаменту передав мені 311 сторінок, додатки, щоб ми склали адмінпротокол про корупцію щодо Радецького. Мова йде про те, що Радецький віддав перевагу одному із суддів, який виніс щодо нього виправдальне рішення. Документ, на жаль, існує», - заявив глава МВС.

Ще один лист Авакову прийшов від депутата Лещенка про невиправдане нарахування зарплат і премій.

«Я назву кілька цифр. Зарплата глави НАЗК за жовтень склала 121 тис. грн, оклад склав 29 тисяч. При цьому надбавка за вислугу років - 50%, надбавка за інтенсивність роботи - 100%. Премія - 60%. Плюс на відрядження - 30 тис. грн. Це нонсенс! Що мені з цим робити? Я не візьму на себе відповідальність про прийняття рішення з цих питань. Ми до неї прийдемо, вони скажуть «самі дурні», - сказав Аваков.

У свою чергу Гройсман відповів коротко: «Я давно сказав свою думку - керівництво НАЗК не в адекваті». Пізніше він уточнив, що мав на увазі неявку Корчак для звіту на засіданні Кабміну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в НАПК зірвали перевірку е-декларації судді, яка виправдала Радецького.

Також у Кабміні заявили про необхідність провести службове розслідування щодо діяльності НАПК і змінити діючий склад агентства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: