У Міноборони назвали терміни переходу на 41 стандарт НАТО

Читать на русском
Міністерство оборони України хоче впровадити ще 41 стандарт Організації північноатлантичного договору до кінця 2018 року.

До кінця року Міністерство оборони України хоче впровадити ще 41 стандарт Організації північноатлантичного договору у якості національних стандартів.

Про це розповів речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута під час брифінгу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Він повідомив, що наразі в діяльність оборонного відомства та Збройних сил України впроваджені 126 стандартів Організації північноатлантичного договору. На розгляді в органах державної влади перебувають ще 32 проекти нормативно-правових актів, розроблених Міноборони.

Праута зазначив, що вимоги стандартів НАТО враховуються при розробці оперативно-стратегічних та оперативно-тактичних вимог, тактико-технічних завдань на створення й модернізацію озброєння та військової техніки.

Крім того, розпочата робота зі створення національної системи розроблення та постачання на виробництво озброєння й військової техніки з урахуванням стандартів НАТО.

За словами спікера, напрацьовується питання створення системи державного гарантування якості продукції оборонного призначення в Україні згідно зі стандартами та публікаціями НАТО.

«Подані пропозиції до Програми національної стандартизації щодо впровадження до кінця цього року 41 технічного стандарту НАТО як національних стандартів», – заявив Праута.

Також до кінця року сплановане впровадження стандартів НАТО з питань застосування Сухопутних військ, Повітряних сил Збройних сил України та фінансового забезпечення.

Раніше повідомлялося, що делегація НАТО влаштує перевірку ЗСУ.

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, Альянс не прагне повторення холодної війни й не хоче нових перегонів озброєнь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: