Жителям Бахмута доведеться чекати на ремонт очисних споруд зайвих півроку

Читать на русском
Голова Донецької ВЦА обіцяв, що реконструкція очисних споруд у Бахмуті завершиться у червні, але поки що там лише знайшли підрядника.
Павло ЖебрівськийФото: Дар'я Решетняк

Обіцяний головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським ремонт очисних споруд у Бахмуті завершиться не раніше грудня, хоча це мало відбутися на початку літа.

Цей факт «Слово і Діло» змушене констатувати після того, як аналітики порталу виявили в системі ProZorro результати тендеру щодо реконструкції міських очисних споруд районного центру.

Річ у тім, що тендер, який виграла компанія ТОВ «ІБК «Євротехнології» (із пропозицію в майже 9,4 млн грн), завершився лише 18 серпня. В умовах виконання робіт, визначених у системі електронних закупівель, ідеться про те, що завершити реконструкцію очисних споруд у Бахмуті підрядник має в період між 11 вересня та 31 грудня 2017 року.

Отже, виконання обіцянки прострочене вже як мінімум на 2 з гаком місяці, але враховуючи українські реалії, ремонту слід очікувати не раніше визначеного в ProZorro дедлайну.

У грудні ж минулого року Жебрівский у себе в Facebook писав: «Реконструкція міських очисних споруд Бахмута буде повністю завершена в другому кварталі 2017 року. Загальна вартість реконструкції – 70,5 мільйолнів гривень». На жаль, як бачимо, вкластися в ці терміни голові ВЦА не вдалося. Чи вдасться «влізти» у визначену суму – дізнаємося пізніше.

Таким чином у досьє в Павла Жебрівського вже 26 невиконаних обіцянок. Виконаних при цьому 30, а загалом зафіксовано 93. За рівнем відповідальності серед губернаторів усіх областей України він поки на 16-му місці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: