Столична мерія переїде з будівлі на Хрещатику

Читать на русском
Пліс зазначив, що будівлю КМДА продавати не збираються, вона й надалі залишатиметься форпостом столичної влади.

Усі департаменти Київської міської держадміністрації з'їдуться в одну будівлю.

Відповідне розпорядження (про розробку концепції «Підвищення ефективності управління ресурсами територіальної громади міста Києва шляхом оптимізації розміщення органів влади і комунальних підприємств») підписав мер міста Віталій Кличко, передає прес-центр КМДА, пише «Слово і Діло».

Це не лише допоможе заощадити значні кошти, але й буде зручним для киян, вважає перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко запевняє, що стадіон "Старт" залишатиметься у власності громади КиєваСказано 15 червня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Наші департаменти розташовані за 30 адресами, в 50 будинках, що вкрай незручно. Переїхавши до однієї будівлі, можна істотно скоротити витрати. Протягом дня ми маємо багато нарад у різних кінцях Києва – це додаткові витрати на бензин, утримання транспорту, зарплати водіям та паркувальникам. Крім того, хтось постійно затримується через затори на дорогах. Також у кожному з 50 будинків потрібен охоронець і ліфтер, а переїхавши до однієї будівлі, їх кількість можна суттєво скоротити», – зазначив він.

Громадський транспорт Києва: як змінювалася ціна проїздуЗ 15 липня в Києві знову зростуть ціни на проїзд в метро та наземному транспорті. «Слово і Діло» вирішило нагадати, як змінювалася вартість проїзду в столиці з початку незалежності.

«Ми розміщені в будівлях, не призначених для офісу. Набагато зручніше було б працювати в відкритих офісах, в одній кімнаті. Так керівник відразу бачить, хто працює, а хто – ні. Крім того, велика частина міського бюджету йде на опалення старих приміщень, тому що зараз використовуються неенергоефективні будівлі, які потребують ремонту. Можна було б, наприклад, здавати в оренду будівлю на Хрещатику,10 по 1 500 доларів за квадратний метр, а самим витрачати близько 500 доларів за квадратний метр», – підкреслив Пліс.

Він додав, що владі не потрібна фасадна будівля.

«Велика кількість бізнесменів потребує фасадних будинків, більше того, вони готові за це платити. Нагадую, що всі наші будівлі розташовані на центральних вулицях, тому принесуть прибуток, якщо їх здавати», – зазначив він.

Він зазначив, що будівлю КМДА продавати не збираються, вона й надалі залишатиметься форпостом столичної влади.

«Чутки про те, що скоро там буде готель або ресторан, не мають жодного підтвердження», – підсумував перший заступник голови КМДА.

Нагадаємо, раніше Кличко звільнив свого заступника.

Відзначимо також, що в КМДА розповіли, чи отримають боржники субсидію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: