Боротьба з тероризмом: Фінляндія змінить закон про громадянство

Читать на русском
Уряд Фінляндії перегляне законодавство, що стосується тероризму, й внесе до нього зміни. Зокрема, країна хоче позбавляти громадянства осіб, винних у тероризмі.

Уряд Фінляндії планує переглянути законодавство, що стосується тероризму, та внести до нього зміни.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на телерадіокомпанію Yle, передає «Слово і Діло».

Теракт у Барселоні – час терору: чому Європа не може впоратися з ісламістамиБарселона – світовий туристичний центр. Тим паче в сезон відпусток. Здавалося б, силові структури ЄС повинні працювати в посиленому режимі. Але теракт все одно трапився. Невже система безпеки Європи безсила?

Фінський міністр із питань Європи, культури і спорту Сампо Терхо заявив, що уряд планує змінити закон про громадянство, щоб стало можливо анулювати громадянство особам, винним у тероризмі.

У парламенті Фінляндії запевнили, що будуть переглядати закон про іноземців та закон про громадянство так, щоб у майбутньому стало можливо анулювати дозвіл на проживання, накласти заборону на в'їзд у країну, анулювати громадянство і статус біженця.

За словами Терхо, уряд гарантує, що при виникненні небезпечної ситуації поліція матиме всі можливі повноваження для застосування сили.

Уряд також планує законом заборонити ховати людей, що перебувають у країні без дозволу.

ЗМІ: Німеччину очікує новий наплив біженцівВлада Німеччини вважає, що число нелегальних мігрантів, які планують отримати притулок в країні, в другому півріччі зросте.

Також відомо, що уряд виділить додаткові кошти на забезпечення внутрішньої безпеки. За словами міністра фінансів Петтері Орпо, на заходи з посилення безпеки будуть виділені додаткові 17 млн євро. 5 млн євро будуть направлені Міністерству юстиції, а 12 млн – поліції та поліції безпеки.

Як відомо, США та Катар підписали угоду про боротьбу з тероризмом.

Нагадаємо, раніше в Туреччині за звинуваченням у тероризмі заарештували французького журналіста.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: