Стало відомо, які марки автомобілів популярні серед українців

Читать на русском
Український ринок нових легкових автомобілів в Україні за підсумками січня-серпня виріс на 29% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року - до 49,047 тис. одиниць.

Український ринок нових легкових автомобілів в Україні за підсумками січня-серпня виріс на 29% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року - до 49,047 тис. одиниць.

Про це повідомляє інформаційно-аналітична група AUTO-Consulting, пише «Слово і Діло».

Як повідомлялося, за підсумками січня-липня ринок виріс майже на 32% до семи місяців минулого року, січня-червня - на 35%. «Ринок зберігає позитивний тренд з початку 2017 року, але динаміка зростання почала затухати», - відзначають експерти компанії.

Іномарки з «єврономерами»: плюси і мінуси володінняАвтомобілісти вимагають, щоб розмитнення старих автомобілів з Європи стало доступним, інакше на дорогах України виникне правовий хаос, адже кількість власників «євроблях» уже перебуває в межах 0,5-2 мільйонів, пише журналіст Денис Попович.

При цьому експерти констатують «загасання» динаміки і за підсумками серпня. За минулий місяць було реалізовано 6,4 тис. нових легкових автомобілів, що на 14% більше, ніж рік тому (за підсумками липня приріст продажів до аналогічного місяця 2016 року складав ще 15%, а до червня поточного - падіння на 8%).

При цьому, зазначають експерти, ряд брендів в серпні вже фіксували відтік клієнтів.

Лідером авторинку в серпні знову стала Toyota, яка змогла реалізувати 13,5% всіх нових автомобілів, на другому місці - Renault з показником 11% ринку. А на третю позицію (з п'ятої в липні) вийшов Volkswagen, у якого тепер 7,6% ринку.

Mercedes за ціною ВАЗа: схеми купівлі та полювання влади на власників авто з єврономерамиПолітичний експерт розповів про головні ризики та виклики в проблемі розмитнення авто на іноземній реєстрації.

Стабільно четверте місце займають автомобілі Kia, а Skoda тепер на п'ятому місці (третє в липні)

Ще однією зміною в Топ-10 стала рокіровка Ford і BMW (9 і 10 місце в серпні), які за підсумками серпня фінішували практично з однаковим результатом продажів.

Продовжує нарощувати продажі узбецький бренд Ravon. У серпні він вже впритул підібрався до лідируючої групи марок (11 місце і 3,3% ринку), змістивши з колишніх позицій Suzuki. Стабільним попитом користуються і Mercedes-Benz, що дозволило бренду зберегти положення.

За даними аналітиків групи, в серпні дуже динамічно нарощували продажі і дилери Peugeot і Citroen, але абсолютний рекорд за темпами зростання продемонстрував китайський бренд Geely, який після повернення на український ринок моделі Emgrand 7, знову спробує відвоювати позиції у конкурентів.

Раніше повідомлялося, в ЄС хочуть ввести квоти на виробництво електромобілів.

Нагадаємо, 25 серпня 2017 року народний депутат України Ігор Гузь пообіцяв з вересня активно домагатися легалізації автомобілів на іноземній реєстрації. Подивимося, чи зможе він виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: