Купівля авто на іноземних номерах: досвід Італії і реалії України

Читать на русском
Олег Назаренкогендиректор ВААІД

Авто на єврономерах залишається актуальним для українських автомобілістів. В даному питанні багато апелюють до того, що навіть в Італії теж є італійці, які їздять на авто на болгарських, румунських і польських номерах, щоб не платити дорогу страховку і податок на майно.

Про це Генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Неплатники податків є у всіх країнах, і для цього у всіх країнах існують правоохоронці, тому навіть в Італії, незважаючи на членство в ЄС, є випадки з арештами фінансовою поліцією Ауді-4 на швейцарських номерах», - зазначив фахівець.

«В рамках єдиного митного Союзу їздити на європейських номерах – Болгарії, Румунії та Польщі – простіше, а ось на неєвропейських номерах італієць, згідно із Законом 205, проведе не більше, ніж 10 днів. Головний аспект у всьому цьому полягає в тому, що Україна, як би нам цього не хотілося, не є членом ЄС», - каже фахівець.

Продаж вживаних автомобілів: нові правила оподаткуванняВерховна Рада змінила правила оподаткування операцій із продажу вживаних автомобілів. Тепер податкове навантаження на покупця такого засобу пересування значно зменшується.

Експерт наполягає, що зараз важливо лобіювати зниження податків на автоімпорт.

«Зі 100% упевненістю можна сказати, що податки на імпортні авто треба знижувати», - переконаний Назаренко.

«Але, як показує досвід Італії, навіть при нульових податках, а пригнати авто з ФРН в Італію нічого не варто: мито нуль, акциз нуль, ПДВ - повертається, усе одно знайдуться люди-неплатники, які почнуть економити на страховці і їздити на іноземних номерах. Тому питання не тільки в податках, а й в правосвідомості людей, їхній соціальній відповідальності, моральних якостях і готовності не тільки брати у суспільства, а й жити в суспільстві і віддавати йому», - резюмував Олег Назаренко.

Як змінилася податкове навантаження – в інфографіці «Продаж б/у автомобілів. Нові правила оподаткування».

Детально про нововведення в ПДР – у матеріалі «5 фундаментальних змін, які очікують на українських автомобілістів уже 2017 року».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: