Ураган «Гарві»: в США зросла кількість жертв

Читать на русском
У результаті тропічного урагану Гарві в американському штаті Техас загинули щонайменше 35 людей, ще 17 – зникли безвісти.

У результаті тропічного урагану «Гарві» в американському штаті Техас загинули щонайменше 35 людей, ще 17 – зникли безвісти. Також 32 тисячі людей залишили домівки в пошуках притулку.

Про це повідомляє The Daily Star, передає «Слово і Діло».

З «Катріною» не порівняти. США зазнали рекордних збитків через «Гарві»Збитки від урагану Гарві можуть досягти рекордних значень, склавши 160 мільярдів доларів, що дорівнює приблизно одному відсотку ВВП США.

За словами шерифа округу Форт-Бенд Чаду Норвелл, стало відомо про загибель подружньої пари, яка потонула в результаті повені в районі Симонтон. Крім того, загинула маленька дівчинка після того, як батьки намагалися перенести її через воду, проте були знесені водним потоком.

Напередодні ураган «Гарві» послабився до рівня «тропічної депресії», однак метеорологи попереджають, що небезпечні повені триватимуть у Г'юстоні, Порт-Артурі та на південному заході Луїзіани до кінця тижня.

Раніше повідомлялося, що через ураган у Мексиканській затоці значно скоротився видобуток нафти.

Нагадаємо, посольство України в США відкрило для співвітчизників, що потрапили в халепу через ураган «Гарві», гарячу лінію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: