Ураган у США: через повені в Г'юстоні під загрозою хімічний завод

Читать на русском
Високий рівень води на території, а також відсутність електрики завадять запобігти можливому вибуху або пожежі.

Хімічний завод у затопленому Г'юстоні найближчими днями може спалахнути або вибухнути.   Про це повідомляє ВВС, передає «Слово і Діло».

Через сильні зливи, що послідували за ураганом «Гарві», на заводі компанії Arkema в Кросбі вийшла з ладу система охолодження хімічних речовин. Згідно із заявою компанії, запобігти пожежі неможливо.

З «Катріною» не порівняти. США зазнали рекордних збитків через «Гарві»Збитки від урагану Гарві можуть досягти рекордних значень, склавши 160 мільярдів доларів, що дорівнює приблизно одному відсотку ВВП США.

Завод Arkema припинив роботу в п'ятницю, ще до початку урагану. Однак через рясні опади (102 см) його територію затопило й електропостачання перервалося, повідомили в компанії. Резервні генератори також затоплені.

Завод займається виробництвом органічних пероксидів, і хімікати, що зберігаються там, становлять небезпеку за високих температур.

«Тепер речовини можуть вибухнути й викликати потужну пожежу, – сказав голова компанії Річард Роуер, – Високий рівень води на території, а також відсутність електрики не залишають нам жодної можливості цьому запобігти».

Також через закриття нафтовими компаніями декількох трубопроводів постраждало енергопостачання.

Національна метеорологічна служба США знизила статус «Гарві» до нижчого – «тропічної депресії», проте синоптики продовжують прогнозувати сильні дощі над східним Техасом і західною Луїзіаною.

За словами голови Arkema, потенційна пожежа навряд чи перекинеться за територію заводу, проте жителі округу Гарріс у радіусі півтори милі (2,4 км) навколо заводу були евакуйовані.

Раніше повідомлялося, що ураган «Гарві» залишив без електрики понад 150 тисяч американців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: