Уряд змінив порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям

Читать на русском
Кабінет міністрів України за пропозицією Міністерства оборони України змінив порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям.

Кабінет міністрів України за пропозицією Міністерства оборони України змінив порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям.

Відповідне рішення ухвалено під час засідання уряду, пише «Слово і Діло».

Представляючи проект рішення, міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що йдеться про нову філософію забезпечення військовослужбовця та відновлення соціального захисту та справедливості.

Найбільш небагатослівний міністр. Як виконує обіцянки глава Міноборони Степан ПолторакВ рамках місяця уряду на порталі «Слово і Діло» дослідило, як виконує обіцянки міністр оборони України Степан Полторак.

«Це революційне рішення, і хотів би подякувати всім, хто працював над ним. Порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовців не змінювався з часів Радянського Союзу. В основу грошового утримання входили оклади за військовим званням та посадою. Те, що пропонується сьогодні, значно підвищить захист і соціальну справедливість. Ми відходимо від того, як було, коли 10-15% забезпечення – це те, що йде на пенсію, а далі – 17 надбавок, які є непрозорими та неефективними», – сказав міністр оборони України.

Коментуючи ухвалення рішення, прем'єр-міністр Володимир Гройсман підкреслив, що військовослужбовці заслуговують на повагу та більше фінансове забезпечення.

«Зараз йде формування проекту бюджету на 2018 рік. Ми працюємо з президентом, РНБО з точки зору формування необхідних ресурсів для підтримки обороноздатності», – сказав Гройсман.

«Відразу після ухвалення загальної пенсійної реформи наступний крок – нове законодавство щодо забезпечення пенсій військовослужбовцям. Це також наш пріоритет. Нам потрібно рухатися від рішення до вирішення. Немає жодних підстав думати, що проблеми, які накопичувалися десятиліттями, ми не вирішимо. Впевнений, ми все вирішимо. Ситуація зміниться й люди це відчують», – підкреслив прем'єр-міністр.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов озвучив оборонний бюджет на 2018 рік.

Нагадаємо, 4 жовтня 2016 року Полторак запевнив, що до кінця 2016 року буде затверджена Державна програма розвитку Збройних сил України, й виконав свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: