США внесли росіян до списку санкцій за зв'язок з КНДР

Читать на русском
США розширили список санкцій щодо Північної Кореї, до якого потрапили четверо громадян Росії.

США розширили список санкцій щодо Північної Кореї, до якого потрапили четверо громадян Росії.

Про це повідомляє РІА Новини, пише «Слово і Діло».

Під обмежувальні заходи департаменту міністерства фінансів США по контролю за іноземними активами (OFAC) підпали Рубен Киракосян, пов'язаний з компаніями Gefest-M і Korea Tangun trading corporation, Ірина Хьюіш, пов'язана з компанією Velmur management PTE LTD, Андрій Сербін і Михайло Пісклін.

Крім того, санкції були схвалені проти зареєстрованого в Москві підприємства «Гефест-М». У список потрапили п'ять компаній з Китаю, дві з Намібії і дві з Сінгапуру. За даними відомства, згадані особи і компаній брали участь в розробці ядерної програми КНДР.

У червні 2017 року за санкції щодо Північної Кореї підпали росіянин Ігор Мічурін, гендиректор підприємства Ardis-bearings, і три юридичні особи - «Незалежна нафтогазова компанія», «ННК Приморнефтепродукт» і Ardis-bearings (ТОВ «Ардіс-Підшипник»).

США неодноразово заявляли про наміри завдати превентивного удару по військовій інфраструктурі Північної Кореї. Пхеньян обіцяв у відповідь на «військові провокації США перетворити в пил» американські бази в Південній Кореї і Японії.

Нагадаємо, США закликали латиноамериканські країни розірвати відносини з КНДР.

А в Брюсселі озвучили позицію щодо вирішення кризи навколо КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: