Екватор роботи парламенту: БПП і НФ лідирують у рейтингу відповідальності

Читать на русском
«Слово і Діло» з'ясувало, які парламентські фракції найуспішніше реалізовують власні обіцянки.

За два з половиною роки роботи депутатів VIII скликання, найбільш відповідальними виявилися нардепи від фракції «Народного фронту», які повністю або частково виконали 9 партійних обіцянок із 13.

Про це на прес-конференції в «УНІАН» розповіла директор, шеф-редактор аналітичного порталу «Слово і Діло» Катерина Пітєніна.

Найбільша фракція парламенту – «Блок Петра Порошенка» – повністю реалізувала 4 обіцянки із 7 зі своєї передвиборчої програми. Слід зазначити, що передвиборчі програми НФ і БПП відрізняються від програм інших партій конкретикою і меншою кількістю популізму.

За словами експерта «Слова і Діла», політолога Валентина Гладких, фракції «Самопоміч», «Батьківщина», «Радикальна партія Ляшка» і «Опозиційний блок» у 2014 році роздали найбільшу кількість обіцянок. Програми РПЛ і ОБ відрізняються найбільшою кількістю популістських гасел, що і вплинуло на реалізацію ними обіцянок.

Зокрема, з усього 20 обіцянок близько половини у «радикалів» відверто популістські і не належать до компетенції нардепів. Деякі зобов'язання, наприклад зменшення податку на заробітну плату, депутати провалили, оскільки не голосували за відповідні законопроекти. Однак, депутати від РПЛ намагаються виконати свої конкретні обіцянки з програми, шляхом реєстрації тих чи інших законодавчих ініціатив, які позитивно вплинули на реалізацію цих обіцянок.

На відміну від інших політсил, «Опоблок» має на своєму рахунку найбільше невиконаних гасел. Це пов'язано з тим, що програма партії містила популістські обіцянки, а законопроекти її членів не виносяться на розгляд парламенту з кількох причин (нереальність у виконанні законодавчих ініціатив, законодавчий спам, спрямований тільки на потрапляння у стрічки новин тощо).

«Як правило, Опоблок не голосує за законопроекти, які впливають на позитивну реалізацію їхніх обіцянок, оскільки їх ініціює коаліція в Раді», – розповів Гладких.

Народные депутаты выполнили только 16% своих обещанийСлово і Діло

Нагадаємо, «Слово і Діло» проаналізувало, скільки обіцянок депутати встигли виконати за половину своєї каденції.

Як стало відомо раніше, за два роки депутати виконали лише кожну десяту передвиборчу обіцянку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: