ЗМІ: Італію підозрюють у фінансуванні торговців людьми для стримування мігрантів

Читать на русском
The Times повідомляє, що речниця італійських спецслужб відмовилася коментувати інформацію про виплату торговцям людьми 5 мільйонів доларів США.

Італію підозрюють у тому, що вона заплатила лівійським торговцям людьми 5 мільйонів доларів, щоб зупинити на місяць переправлення мігрантів через Середземне море.

Про це повідомляє The Times, передає «Слово і Діло».

Така інформація надійшла від інформаційного агентства Middle East Eye, що посилається на лівійські джерела.

Кілька десятків мігрантів дісталися США з Мексики через тунельБлизько 30 мігрантів прорили тунель, який являє собою дірку в землі неподалік від порту Отай Меса зі сходами всередині.

Як відзначає The Times, ці дані також збігаються з 86-відсотковим падінням кількості врятованих мігрантів, що відправляються з Лівії цього місяця, майже до 3 тисяч осіб порівняно з більш ніж 21 тисячою за той же період минулого року.

У публікації Middle East Eye йдеться про те, що розвідувальні служби заплатили торговцям людьми 5 мільйонів доларів. Також згадується про зустріч у Сабраті, на заході від Триполі, між італійськими шпигунами та членами угруповання Анаса Даббаші, яке, як вважається, бере участь у торгівлі людьми.

Повідомляється, що очільник групи Ахмед Даббаші нібито звернувся до італійців із проханням про ангар для його штаб-квартири в обмін на припинення торгівлі людьми.

У Литві українців-заробітчан продавали до БританіїЛитовські прикордонники розкрили міжнародну мережу торгівлі людьми: українців продавали для примусової праці до Британії.

У публікації зазначено, що торгівці людьми планують відновити бізнес за місяць, використовуючи вже дерев'яні човни замість надувних.

Публікація з'явилася до проведення ключової зустрічі в Парижі між лідерами ЄС та Африки щодо скорочення потоку мігрантів.

The Times повідомляє, що речниця італійських спецслужб відмовилася коментувати інформацію про виплату торговцям людьми 5 мільйонів доларів США.

Нагадаємо, раніше Болгарія кинула військових на боротьбу з мігрантами. Також Австрія посилює кордони через збільшення потоку мігрантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: