Губернатор Херсонщини розповів про рейдерське захоплення морехідки

Читать на русском
За словами Гордєєва, причина зазначених подій навколо ХДМА – це гостра конкуренція між вищими навчальними закладами на півдні України.

Рейдерське захоплення Херсонської державної морської академії, складовою частиною якого було відкликання чи скасування ліцензії в наявної в ХДМА навчально-тренажерної бази, вдалося зупинити.

Про це повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Рейдерське захоплення Херсонської державної морської академії зупинено! Дякую всім, хто долучився до захисту легендарної морехідки ... На початку серпня поточного року інспектував цей заклад особисто, керівництво академії та курсанти, а це майже 6 тисяч осіб, виступили проти рейдерського захоплення академічної навчально-тренажерної бази», – повідомив Гордєєв.

У Чорному морі Україна розпочала спільні з НАТО навчанняУкраїнські ВМС разом із кораблями Великої Британії, Туреччини та Румунії проводять тренування типу PASSEX.

За його словами, причина зазначених подій навколо ХДМА – це гостра конкуренція між вищими навчальними закладами на півдні України.

«Але є чесна конкуренція – відкрита боротьба за якість знань, рівень викладацької майстерності, науково-технічного забезпечення тощо. А є брудна конкуренція, де вдаються до непопулярних методів, щоб просто знищити виш. Та разом нам вдалося протистояти цим нелегальним діям», – наголосив Гордєєв.

«Нагадаю, що в 2007 році між ХДМА (на той момент морським колледжем) і компанією Marlow Navigation була підписана угода про співпрацю в спільній роботі з підготовки морських фахівців на базі Херсонського морського коледжу. Угода передбачала навчання, сертифікацію, подальше працевлаштування курсантів на суднах компанії та їхнє кар'єрне зростання. В подальшому ця компанія виступала та виступає головним інвестором та роботодавцем для майбутніх та дійсних моряків – випускників ХДМА. І ось опоненти та вороги морської академії забажали відвернути солідного інвестора від вишу», – написав голова Херсонської ОДА.

Біля кордонів Херсонської області росіяни зосередили майже 20 тисяч військовихУ анексованому Криму на цю мить перебувають 24 тис. військовослужбовців Російської Федерації, 18 тис. із них – на адмінкордоні з Херсонською областю.

Він зазначив, що без цього сучасного тренажерного центру неможливо буде підготувати в Херсонській державній морській академії фахівців морської справи, адже в кабінеті за книгою ходити морями не навчишся. Тренажерний центр – це справжнє судно із сучасним обладнанням, у придбання якого головний інвестор Херсонської державної морської академії компанія Marlow Navigation вклала 29 мільйонів доларів США.

За його словами, Херсонська державна морська академія є історичною візитівкою регіону, це слава міста корабелів.

«Переконаний, Херсонська державна морська академія повинна залишитися на теренах нашого регіону й мати можливість набирати дітей з українських і кримських шкіл. Лише цього року до ХДМА подали заявку 368 кримців», – поінформував керівник області.

Раніше українські ВМС почали спільні військові навчання з Великою Британією, Туреччиною та Румунією в північно-західній частині Чорного моря.

Також військовослужбовці підрозділу морської піхоти ВМС ЗСУ вирушили до Болгарії для участі в багатонаціональних навчаннях Platinum Lion.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: