Стало відомо, як звати середньостатистичного українця й чим він живе

Читать на русском

До Дня Незалежності «Слово і Діло» розібралося, як сьогодні виглядає типовий громадянин України.

Знайомтеся – Наталка. Так, типовий українець насправді українка, адже жінок в нашій країні трохи більше чоловіків – 53,7% населення, а ім'я Наталя донині залишається у нас найпоширенішим.

Зараз їй близько 33 років, вона заміжня за своїм однолітком Олександром, чиє ім'я взагалі дуже поширене не лише в Україні, а й у всіх пострадянських країнах.

У 2013 році їхня сім'я поповнилася сином, якого назвали Максимом: за даними статистики, середній вік дітей в Україні зараз становить 4 роки.

Батьки Наталки нещодавно відсвяткували свої 55-річні ювілеї, іще не вийшли на пенсію та продовжують працювати. Батька середньої українки звуть Юрій (він народився на початку 60-их років, коли після польоту Юрія Гагаріна в космос ім'я в СРСР отримало шалену популярність), а маму звати Марією.

Зі своїм чоловіком Наталка живе в місті, як і більша частина населення країни. Подружжя працює найманими працівниками і отримують середньоукраїнську платню в районі семи тисяч гривень. При цьому ані вона, ані чоловік не палять.

Вдома і за його межами сімейство розмовляє українською: понад дві третини громадян країни постійно користуються рідною мовою. Наталка доволі релігійна – близько 63% жінок в Україні вірять у Бога (серед чоловіків це число становить менше половини). При цьому вона є прихожанкою Української православної церкви Київського Патріархату.

За прогнозами, Наталя доживе приблизно до 76 років, а на пенсію зможе вийти в районі 2040 року, коли отримає 35-річний стаж роботи. Що стосується її чоловіка, то він проживе після виходу на пенсію близько 5-6 років і помре на 10 років раніше за свою дружину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: