ЄС профінансує одну з освітніх програм на 8 мільйонів євро

Читать на русском
Програма Еразмус+ дає можливість взаємного обміну студентів та працівників університетів України та ЄС.

Для фінансування українських проектів у рамках освітньої програми Еразмус+ Євросоюз виділить понад 8 мільйонів євро. Програма дає можливість взаємного обміну студентів та працівників університетів України та ЄС.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на представництво ЄС в Україні, передає «Слово і Діло».

Європейська комісія оголосила результати цьогорічного конкурсу за напрямом Міжнародна кредитна мобільність Програми Європейського союзу Еразмус+.

В рамках цього конкурсу серед учасників країн Східного партнерства українські університети посіли перше місце та отримали більше можливостей на основі Міжінституційних угод з університетами Європи реалізовувати 268 проектів для фінансування 2 657 стипендіатів.

Загальна вартість проектів сягає понад 8 мільйонів євро.

Таким чином 1 772 студенти, викладачі, адміністративний персонал з України поїдуть за обміном на навчання, практику, викладання, підвищення кваліфікацій та стажування до університетів Європи.

Водночас до українських університетів приїдуть 885 студентів та працівників університетів з Європи.

У рамках програми ЄС Еразмус+ за напрямом Міжнародна кредитна мобільність для українських вищих навчальних закладів відкриті можливості співпраці з університетами з Європи задля організації взаємного обміну студентами та працівниками.

Гриневич обіцяє доопрацювати ПЗ електронної системи вступу до вишів до наступного рокуУ Міносвіти обіцяють доопрацювати програмне забезпечення електронної системи вступу до вищих навчальних закладів до наступного року.

За результатами конкурсів у період з 2015 до 2017 року програми Еразмус+ за напрямом Міжнародна кредитна мобільність від України було подано 1 008 проектів, з яких 643 проекти було рекомендовано до фінансування 7 181 мобільностей. Загальна вартість складає понад 24 мільйони євро.

Зазначимо, керівництво МОН виступає за прив'язку обсягів фінансування вищих навчальних закладів з державного бюджету до якості наданої ними освіти.

Також уряд не підтримав ініціативу Міністерства фінансів щодо зниження кількості одержувачів академічних стипендій до 25% в 2018 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: