Стало відомо, про що держсекретар Ватикану поговорить з Путіним

Читать на русском
Переговори сторін пройдуть в Сочі, на третій день офіційного візиту в РФ представника Ватикану.
Державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін

Державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін проведе переговори з президентом Володимиром Путіним в Сочі 23 серпня на третій день свого офіційного візиту в Російську Федерацію.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на прес-службу Кремля, передає «Слово і Діло».

Порошенко провів переговори з Путіним, Меркель і МакрономУвечері у вівторок, 22 серпня, відбулися переговори в Нормандському форматі за участю президента України Петра Порошенка, президента РФ Володимира Путіна, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона.

«На переговорах між кардиналом Пароліним і Путіним обговорюватимуться відносини між Росією і Ватиканом, а також «важке становище християн на Близькому Сході і в Північній Африці, ситуація в Сирії і в Україні», - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що 22 серпня у Москві Паролін зустрівся із главою Російської православної церкви Патріархом Кирилом і міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Кирило високо оцінив відносини між Російською Православною Церквою і Ватиканом, заявивши, що у них однакові позиції з цілої низки міжнародних питань.

«Під час зустрічі з Путіним у Ватикані в червні 2015 Папа Римський Франциск закликав російського президента прийняти на себе «щирі і великі зусилля» зі встановлення миру на сході України, де війна між урядовими силами і підтримуваними Росією сепаратистами призвела до загибелі більше 10 000 чоловік з квітня 2014 року», - зазначає видання.

Як повідомлялося, останнім часом спостерігається зближення Ватикану і РПЦ - Папу Франциска продовжують дорікати в некомпетентності щодо історії Східної Європи, в приналежності до «лівих сил» і симпатії до Москви.

Раніше повідомлялося, що у Ватикані не критикували українські законопроекти про діяльність релігійних організацій з центром в країні-агресора.

Нагадаємо, що президент Венесуели проситиме допомоги у Путіна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: