«Російська Мекка» в Севастополі: до чого готується Путін

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог

Заява, яку Путін зробив в окупованому Криму, про перетворення Севастополя на «російську Мекку», є спробою гальванізувати виборчу кампанію з виборів президента 2018 року.

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло»

«Те, що Путін дав старт кампанії з українського півострова, а дата виборів призначена на 18 березня 2018 року - день анексії Криму, чітко вказує, що це тема і буде магістральною у всіх виборчих перегонах», - констатував Березовець.

Експерт підкреслив, що посилюється ситуація темами «Кримського моста» і закриттям Керченської протоки.

Як зазначив політтехнолог, згадка саме Мекки, а не Єрусалима була не випадковою.

«Це така фрейдівська обмовка по-путінськи, враховуючи темпи ісламізації РФ. Путін втомився, його оточення також втомлене, народження нових смислів, покладене на Суркова, який теж явно втомився і випрацювався, дає такий дивний результат", - говорить він.

З часів сочинської Олімпіади Росія не тільки нічого не досягла, а й втратила майже все - перспективи, зростання, залишки поваги, майбутнє. І єдине, що Путін намагається пред'явити в якості головного досягнення третього терміну, це Крим.

«Але захоплення чужої святині, спроби зробити її своїм Єрусалимом явно асоціюються із середньовічними хрестовими походами», - аналізує фахівець.

Експерт нагадав історичні події, коли християнські королі на певний час захопили Єрусалим, і навіть, уточнив він, поставили там свої храми.

«Але зробити його «своїм» так і не вдалося. І як все крадене, Єрусалим вислизнув з рук хрестоносців, незважаючи на всю пафосну риторику. Адже сперечатися з історією завжди марно. Святе місце, захоплене всупереч історичній логіці, можна оголосити російською Меккою чи Єрусалимом, але він завжди залишиться українським Севастополем», - резюмував Тарас Березовець.

Як відомо, 10 вересня 2017 року в Севастополі заплановано «вибори губернатора».

Нагадаємо, ще в червні президент РФ Володимир Путін визнав, що в Севастополі ситуація набагато складніша, ніж в інших регіонах РФ, і заявив, що місто може залишитися без грошей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: