Російського режисера Серебреннікова відправили під домашній арешт – ЗМІ

Читать на русском
Московський суд відправив під домашній арешт режисера Кирила Серебреннікова. Захід застосовуватиметься до 19 жовтня.

Басманний суд Москви відправив під домашній арешт до 19 жовтня художнього керівника «Гоголь-центру» і відомого режисера Кирила Серебреннікова.

Про це повідомляє видання Meduza, передає «Слово і Діло».

Український кінорежисер увійде до списку суддів ОскараУкраїнського кінорежисера Кіру Муратову запросили приєднатися до Американської кіноакадемії, яка щорічно вибирає переможців найпрестижнішої премії кіносвіту - Оскар.

Такий запобіжний захід для режисера запросило слідство. Слідчі зазначили, що у режисера є посвідка на проживання в Латвії та нерухомість за кордоном. Крім того, на думку представників слідства Серебренніков на свободі може вплинути на свідків та знищити докази його провини.

У свою чергу, режисер нагадав, що у нього відібрали закордонний паспорт і запевнив, що не буде переховуватися від слідства.

Захист митця попросив звільнити його під заставу в 68 мільйонів рублів. Також, підтримати Серебрєннікова під стіни суду прийшли близько 500 людей.

Під час засідання суду за нього поручилися більше 30 відомих людей: генеральний директор «Большого театра» Володимир Урина, режисери Федір Бондарчук і Олексій Герман, телеведучі Іван Ургант і Андрій Малахов і співак Філіп Кіркоров.

Раніше правоохоронці прийшли з обшуком до квартири російського режисера Кирила Серебреннікова і «Гоголь-центр», де він є художнім керівником.

Вчора російський режисер театру і кіно Кирило Серебренніков був затриманий у справі про шахрайство.

Сьогодні повідомлялося, що в Україні вийде в прокат російський фільм затриманого в РФ Серебреннікова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: