У Росії затримали режисера Серебреннікова

Читать на русском
Режисер Кирило Серебренніков затриманий у справі про шахрайство. Його підозрюють в розкраданні коштів, виділених в 2011-2014 роках на реалізацію проекту Платформа.

Художній керівник «Гоголь-центру» Кирило Серебренніков затриманий за підозрою в організації розкрадання не менш ніж 68 млн рублів.

Про це повідомляє Російська служба ВВС з посиланням на слідчий комітет Росії, передає «Слово і Діло».

Скоро Серебренникову мають пред'явити звинувачення. Поки запобіжний захід не обраний.

Режисер Кустуріца відвідав анексований КримУ неділю, 23 липня, сербський режисер і музикант Емір Кустуріца прилетів до анексованого Криму.

Прізвище режисера почало фігурувати в матеріалах слідчих органів Росії навесні 2017 року, коли почалося розслідування справи «Сьомої студії». Це театральна трупа, створена Серебренніковим у 2012 році. Тепер вона як група-резидент працює на майданчику «Гоголь-центру» (його також очолює режисер).

У травні 2017 року Слідчий комітет провів обшуки вдома у Кирила Серебреннікова і в «Гоголь-центрі». Були заарештовані колишній генеральний директор «Сьомої студії» Юрій Ітін, колишній головний бухгалтер організації Ніна Масляєва і колишній генеральний продюсер «Сьомої студії» і колишній директор «Гоголь-центру» Олексій Малобродский (пізніше Ітіна перевели під домашній арешт).

Спочатку Серебренніков отримав статус свідка. Пізніше Ніна Масляєва заявила, що компанія «Сьома студія» була створена «з метою розкрадання субсидії в 200 млн руб.» (2,8 мільйона євро - ред.)

Після обшуків у будинку Серебреннікова лист на його підтримку підписали Олег Табаков, Марк Захаров, Чулпан Хаматова, Євген Миронов, Сергій Гармаш, Алла Демидова, Єлизавета Боярська, Марина Александрова та інші актори театру і кіно.

Раніше повідомлялося, що український кінорежисер увійде до списку суддів Оскара.

Нагадаємо, у вересні команда проекту «Миротворець» запустить унікальний проект із розпізнавання бойовиків, терористів і сепаратистів, який не має аналогів у світі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: