Український кінорежисер увійде до списку суддів Оскара

Читать на русском
Українського кінорежисера Кіру Муратову запросили приєднатися до Американської кіноакадемії, яка щорічно вибирає переможців найпрестижнішої премії кіносвіту - Оскар.

Українського кінорежисера Кіру Муратову запросили приєднатися до Американської кіноакадемії, яка щорічно вибирає переможців найпрестижнішої премії кіносвіту - Оскар.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «НВ Style».

Цього року до членства в організації запросили 744 людини з 57 країн. Серед них, крім Кіри Муратової (Настроювач, Другорядні люди), південнокорейський режисер Кім Кі Дук (Час, Весна, літо, осінь, зима ... і знову весна), американський кінорежисер і актор Баррі Дженкінс (Місячне світло), дизайнер Том Форд (Самотній чоловік), австралієць Гарт Девіс (Лев) і американець Дерек Сіенфренс (Світло між двох океанів).

Зараз до кіноакадемії належать 5-6 тисяч осіб. Минулого року до неї приєдналися 680 кінематографістів.

Кіра Муратова - український кінорежисер, член Національної академії мистецтв України. Дебютувала як режисер в 1961 році - фільмом У крутого Яру.

Фільм Муратової Довгі проводи був заборонений більш ніж на півтора десятиліття спеціальною постановою ЦК Компартії України.

Муратова є членом Українського оскарівського комітету, який визначає, кого номінувати на Оскар в категорії Найкращий іноземний фільм.

Нагадаємо, в ніч з 26 на 27 лютого в Лос-Анджелесі відбулося вручення премій Американської кіноакадемії - Оскар 2017.

Раніше повідомлялося, що іспанський кінорежисер Педро Альмодовар очолить журі Каннського кінофестивалю в 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: