Підозрюваний у теракті в Фінляндії зробив зізнання

Читать на русском
На закритому судовому засіданні 18-річний марокканець визнав вчинення атаки, проте заперечував, що мав терористичний мотив.

Головний підозрюваний у скоєнні теракту в фінському місті Турку - 18-річний марокканець Абдеррахман Мешка визнав, що це він напав із ножем на перехожих та вбив двох людей і поранив ще вісьмох.

Про це заявив адвокат підозрюваного Каарле Гуммерус, передає «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

За словами адвоката, на закритому судовому засіданні чоловік визнав скоєння атаки, однак заперечив, що мав терористичний мотив.

ЗМІ оприлюднили схему фінансування терактів у ЄвропіТерористичне угрупування «Ісламська держава» використовувало мережу компаній, зареєстрованих у столиці Уельсу.

«Мій клієнт визнає ненавмисне убивство та нанесення поранень... Але на підставі наданих дотепер слідчим доказів, цього може бути недостатньо, щоб класифікувати як терористичний злочин», - сказав адвокат.

Зазначається, що Мешка постав перед судом по відеозв'язку з лікарні, де він перебуває на лікуванні після того, як був поранений правоохоронцями у ногу.

Суд також наказав тримати чоловіка під вартою до винесення рішення.

Нагадаємо, 18 серпня чоловік з ножем напав на людей у центрі фінського міста Турку. Згодом стало відомо, що злочинець навмисно обирав жертвами жінок.

Також повідомляється, що іспанська поліція застрелила підозрюваного у вчиненні теракту в Барселоні під час спецоперації в каталонському місті Субіратс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: