Названо найприбутковіші державні компанії

Читать на русском
Аналіз результатів роботи сектору державних підприємств за 2016 рік показав, що в Україні тільки п'ять державних компаній є прибутковими.

Аналіз результатів роботи сектору державних підприємств за 2016 рік показав, що в Україні тільки п'ять державних компаній є прибутковими.

Про це під час брифінгу заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, пише УНН, передає «Слово і Діло».

Нацбанк озвучив збиток банків за перше півріччяЗа січень - червень сумарний збиток платоспроможних банків після оподаткування склав 1,85 млрд грн.

«Прибутковими є сектор нафти і газу, сектор енергетики і машинобудування. Всі інші - вони збиткові, і взагалі можна сказати, що 5 компаній в Україні власне і демонструють результат. Прибутковими компаніями є «Нафтогаз», АМПУ, «Укренерго», «Укргідроенерго» і «КБ «Південне». Все решта - 90 компаній, вони сукупно показують збитки, майже 10 млрд грн, і врешті-решт, показують, що управління державною власністю залишається проблемною і больовою точкою в Україні», - сказав він.

Нагадаємо, чистий прибуток держпідприємств минулого року досяг 26,4 млрд грн.

Раніше прем'єр Володимир Гройсман розповів, скільки вдалося заощадити за рік завдяки ProZorro.

Як відомо, МВФ спрогнозував масштабний стрибок світової економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: