Гройсман розповів, скільки вдалося заощадити за рік завдяки ProZorro

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що завдяки системі ProZorro за рік вдалося заощадити 19,1 мільярда гривень.

Завдяки системі ProZorro за рік вдалося заощадити 19,1 мільярда гривень.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Facebook, передає «Слово і Діло».

Зокрема, глава уряду зазначив, що рівно рік тому відбувся повний перехід на електронні публічні закупівлі через систему ProZorro для всіх надпорогових тендерів.

«Завдяки ProZorro за рік нам вдалося заощадити 19,1 мільярда гривень державних коштів. Це дуже високий показник, який, проте, має потенціал до зростання», – написав Гройсман.

Заступниця гендиректора ProZorro в 2016 році придбала квартиру в окупованому ДонецькуЗаступник гендиректора ProZorro з фінансових питань у 2016 році отримала квартиру в Донецьку.

Він зазначив, що за ці 365 днів система довела свою ефективність: кількість проведених процедур зросла на 550%, кількість учасників – на 384%, сума оголошених торгів збільшилася майже в 10 разів – із 75 млрд грн до 725 млрд грн.

Глава уряду подякував за роботу всій команді, яка працювала над системою публічних електронних закупівель ProZorro, Міністерству економічного розвитку і торгівлі України та особисто першому заступнику міністра економічного розвитку і торгівлі Максиму Нефьодову.

Міністерство оборони України має намір проводити закупівлю озброєнь і військової техніки на відкритих тендерах через систему ProZorro.

Також уряд дозволив закуповувати житло для військових через ProZorro.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: