Скасування «парламентського кворуму»: Найєм так і не подав ініціативу, що спрощує ухвалення законів

Читать на русском
Мустафа Найєм, який у лютому обіцяв подати в Раду законопроект про зменшення кількості голосів, необхідних для ухвалення законів у першому читанні, так цього й не зробив.
Мустафа НайємФото з відкритих джерел

Народний депутат-«єврооптиміст» Мустафа Найєм не впорався з обіцянкою зареєструвати в парламенті законодавчу ініціативу щодо зменшення кількості голосів, необхідних для ухвалення того чи іншого рішення, з 226 до простої більшості від кількості депутатів, присутніх у залі.

Про це він говорив ще на початку лютого, нагадує «Слово і Діло».

«Ми зараз будемо ініціювати з паном Ганущаком, депутатом, який був у минулих скликаннях, законопроект, який визначить, що голосування в залі відбувається більшістю голосів присутніх. Якщо людина дійсно не зацікавлена приходити – добре, не приходь, але рішення прийматимуть без тебе. Більше того, я думаю, що за кнопкодавство і за прогули треба позбавляти депутата права брати участь (у голосуваннях – ред.), або не ставити його законопроекти», – говорив тоді Найєм у ефірі одного з телеканалів.

Однак коли справа дійшла до реалізації, струнка теорія депутата дала збій уже на початковому етапі: минуло вже півроку, а законопроекту в Апараті парламенту все ще немає.

Таким чином, у його досьє вже 10 невиконаних обіцянок із 46. Відзначимо, що 19 зобов'язань Найєм все ж виконав. У рейтингу відповідальності парламенту він на 112-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: