Головним підозрюваним у теракті в Барселоні наразі є 17-річний брат одного із затриманих

Читать на русском
Головним підозрюваним у скоєнні теракту в Барселоні правоохоронці вважають 17-річного Муcса Укабіра.

Головним підозрюваним у скоєнні теракту в Барселоні правоохоронці вважають 17-річного Муcса Укабіра, який втік з місця атаки та вважається небезпечним.

Про це повідомляє іспанське видання El Mundo із посиланням на джерела у правоохоронних органах, передає «Слово і Діло».

Мусса Укабір є братом уродженця Франції Дрісса Укабіра, якого раніше назвали підозрюваним у теракті. Його документи знайшли у салоні автомобіля, під колесами якого на вулиці Рамбла у Барселоні загинули 13 людей.

Однак ввечері 17 серпня Дрісс прийшов у поліцію і заявив, що у нього вкрали документи, а в момент здійснення теракту він, за його словами, перебував у місті Ріполь. Згодом поліція повідомила про затримання підозрюваного у Ріполі.

ЗМІ: перший підозрюваний терорист з Барселони затриманийПоліція затримала одного з можливих виконавців теракту, який стався сьогодні ввечері, 17 серпня, в центрі Барселони.

Поліція припускає, саме Мусса Укабір був за кермом фургона, який здійснив наїзд на людей. Після скоєння теракту він, прикрившись кепкою, втік з центру Барселони своїм ходом. Поліція не виклаючає, що Мусса може бути озброєним, а отже є небезпечним.

Правоохоронці розглядають гіпотезу, що Мусса викрав документи у свого брата Дрісса, аби орендувати два фургони для скоєння теракту. Один фургон таки було використано під час атаки, інший за кілька годин після атаки у Барселоні виявили у муніципалітеті Вік.

Нагадаємо, ввечері 17 серпня в центрі Барселони мікроавтобус в'їхав у натовп людей у туристичному кварталі Ла-Рамбла.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: