Компанія Ахметова домагатиметься скасування НС в енергетиці через суд

Читать на русском
Компанія ДТЕК Західенерго подала позов до суду про скасування розпорядження Кабінету міністрів про надзвичайні заходи на ринку електроенергії.

Компанія «ДТЕК Західенерго» подала позов до суду про скасування розпорядження Кабінету міністрів про надзвичайні заходи на ринку електроенергії.

Про це повідомили в прес-службі «ДТЕК Енерго», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Позов був зареєстрований у суді 10 липня. На думку представників компанії, під приводом надзвичайних заходів була допущена тарифна дискримінація чинних ТЕС.

«Механізм її реалізації полягав у ручному перенаправленні 30% усіх коштів, які мали одержати всі ТЕС України, на дотування винятково низки ТЕС, зупинених через дефіцит антрациту», – повідомили в прес-службі.

Тариф енергогенеруючої компанії «Донбасенерго» за червень становив 359 грн/кВт⋅год, а тариф «ДТЕК Західенерго» – 1,24 грн/кВт⋅год. У ДТЕК вважають, що через це тариф теплових електростанцій «ДТЕК Західенерго» у квітні-червні перебував на рівні, який не покривав витрати на виробництво електроенергії.

ДТЕК вважає, що продовження такої практики Кабміну призводить до зриву підготовки до опалювального сезону.

«Крім того, останнє розпорядження Кабміну про запровадження надзвичайних заходів від 14 червня суперечить нормам чинного закону про ринок електроенергії від 13 квітня, що набув чинності 11 червня, й узагалі не передбачає права Кабміну запроваджувати надзвичайні заходи в енергетиці України», – заявили в компанії.

Нагадаємо, 14 червня уряд продовжив надзвичайний стан в енергетиці ще на місяць.

Крім того, за даними міністра енергетики Ігоря Насалика, запаси вугілля антрацитної групи в Україні зросли на 180 тисяч тон порівняно з минулим роком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: