Стало відомо, скільки років в'язниці загрожує чиновникам «Укрспирту»

Читать на русском
Зараз тривають слідчі та інші процесуальні дії, перевіряються факти причетності інших фізичних і юридичних осіб до скоєння злочинів.

ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ДП «Укрспирт».

У результаті цього зловживання державі було завдано збитків в особливо великих розмірах. Про це повідомила прес-служба ГПУ, передає «Слово і Діло».

«Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ДП «Укрспирт», діючи за попередньою змовою з іншими особами, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди, провели на підприємстві конкурсні торги (тендер) на закупівлю за державні кошти природного газу для потреб ДП «Укрспирт». Однак, всупереч економічним інтересам державного підприємства, переможцем вказаних торгів був визнаний учасник тендера з найдорожчим ціновою пропозицією, який також має ознаки фіктивності», - йдеться в повідомленні.

«Кривава Мері». Хто стоїть за вбивством менеджера «Укрспирту»?У зв’язку з тим, що редакція порталу не отримала документів на підтвердження викладеної в статті спірної інформації, з метою усунення суперечностей навколо зазначеного матеріалу, було прийнято рішення про його виключення з матеріалів сайту.

У результаті здійснених протиправних дій тільки по травень 2017 року, згідно з висновком експерта, державним інтересам в особі ДП «Укрспирт» завдано збитків на суму 4 млн грн.

Зараз тривають слідчі та інші процесуальні дії, перевіряються факти причетності інших фізичних і юридичних осіб до скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 ч. 2 ст. 205, ч. 2 т. 209 КК України (розкрадання бюджетних коштів, створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, а також здійснення невстановленими особами ряду фінансових операцій з грошовими коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння , що передувало легалізації (відмиванню) доходів).

Варто відзначити, що за вчинені кримінальні правопорушення зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією всього майна.

Раніше суд наклав арешт на продукцію «Укрспирту».

Також нагадаємо, в «Укрспирті» вилучили фальсифікат на 180 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: