Лутковська просить омбудсмена РФ повідомити про місце утримання Лимешка

Читать на русском
Лутковська звернулася до російської колеги щодо захисту прав затриманого в окупованому Криму українця Геннадія Лимешка.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової щодо захисту прав затриманого в окупованому Криму українця Геннадія Лимешка.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмана у Facebook, передає «Слово і Діло».

«У своєму листі Валерія Лутковська просить російську колегу повідомити про місце тримання Геннадія Лимешка під вартою, дати доручення перевірити дотримання його процесуальних прав, зокрема права на захист, і у разі необхідності – сприяти у наданні йому медичної допомоги, а також проведенню ефективного розслідування факту можливого застосування до нього катувань», - йдеться у повідомленні.

Генштаб попросив військовослужбовців не їздити на окуповані територіїСеред українських військовослужбовців, в тому числі тих, хто звільняється в запас, проводять роботу по роз'ясненню небажаності поїздок на окуповані території, в тому числі в Крим.

Напередодні представник омбудсмана з питань зв’язків із громадськістю Михайло Чаплига повідомив про відкрите провадження уповноваженого щодо захисту прав Геннадія Лимешка.

Нагадаємо, 15 серпня ФСБ Росії заявила про затримання в окупованому Криму «агента Служби безпеки України».

Російські спецслужби оприлюднили відео затримання і допиту чоловіка. На камеру він назвав себе Геннадієм Лимешком і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території анексованого Криму. Водночас мати затриманого Лимешка заявляє, що її син дав ФСБ свідчення під тортурами і тиском.

Суд в окупованому Криму заарештував затриманого ФСБ українця на два місяці.

МЗС України спрямувало дипломатичну ноту Росії для з'ясування обставин затримання Лимешка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: