Таджицьким школярам заборонили носити бороди і хіджаби

Читать на русском
У Таджикистані школярам заборонили носити бороди і довге волосся. Відповідні рекомендації щодо форми учнів опубліковані на сайті міністерства освіти і науки країни.

У Таджикистані школярам заборонили носити бороди і довге волосся. Відповідні рекомендації щодо форми учнів опубліковані на сайті міністерства освіти і науки країни.

Про це передає в середу, 16 серпня, «Інтерфакс», пише «Слово і Діло».

У відомстві зазначили, що дотримання цих правил забезпечить рівність учнів в освітньому закладі.

«Одяг повинен бути виготовлений ​​з бавовняної, вовняної і шовкової тканини. З метою недопущення шкоди здоров'ю учнів, слід утриматися від використання синтетичної тканини», - йдеться в інструкції.

Дівчаткам в школах забороняється носіння хіджабу, міні і вузьких спідниць. Також не дозволяється мати більше однієї сережки у вусі, прикраси на носі, шиї і бровах, яскравий макіяж. Допускається ходити на уроки в національних хустках і тюбетейках, пише «Sputnik Таджикистан».

І хлопчикам, і дівчаткам не дозволяється носити в школі рвані джинси, футболки з рекламними написами або з зображенням державної символіки інших країн. Спортивні костюми допускаються тільки під час занять фізкультурою або проведення суботників.

Крім того, хлопчикам не можна мати довгі нігті, носити сережки та каблучки.

На свята школярам рекомендують носити протокольний одяг: темного кольору костюми (дівчатам - спідниці нижче коліна), такого ж кольору взуття, білі сорочки, краватки.

Міністерство освіти радить купувати шкільну форму у вітчизняних виробників.

Нагадаємо, литовська влада введе заборону на носіння в громадських місцях одягу, який повністю закриває обличчя, зокрема мусульманського.

Також латвійським школярам заборонили складати іспити російською мовою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: