У Латвії планують заборонити паранджу та нікаб

Читать на русском
Литовська влада введе заборону на носіння в громадських місцях одягу, що повністю закриває обличчя, зокрема і мусульманського.

Литовська влада введе заборону на носіння в громадських місцях одягу, що повністю закриває обличчя, зокрема і мусульманського.

Мін'юст країни передав на розгляд уряду відповідний законопроект, повідомляє Delfi, пише «Слово і Діло».

Мета законопроекту про обмеження на носіння в публічних місцях одягу, що закриває обличчя - дати мігрантам, які прибувають в Латвію вже заздалегідь зрозуміти і відчути встановлені в країні порядки. Про це розповів глава відомства Дзінтарі Расначс (Нацблок).

Міністр зазначив, що з подачі президента Раймонда Вейоніс ця тема вже тривалий час проходить узгодження.

Наприклад, в рамках законопроекту були проведені дискусії і досягнуто консенсусу з МВС і Міністерством добробуту. Однак у Міністерства закордонних справ Латвії все ще є заперечення, розповів Расначс.

Закривання обличчя в громадських місцях буде дозволено для виконання вимог нормативних актів, при виконанні посадових обов'язків, учасникам спортивних занять і заходів, мистецьких подій, державних і народних свят, через погодні умови і стан здоров'я.   Раніше ЄСПЛ підтвердив заборону на носіння хіджабу в Бельгії.

Також Австрія ввела заборону на паранджу і Коран.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: