У США прокоментували чутки про українські ракетні двигуни у КНДР

Читать на русском
У Державному департаменті США прокоментували скандал навколо чуток про постачання українських ракет до КНДР.

У Державному департаменті США заявили, що про скандальну статтю в The New York Times про постачання українських ракет до КНДР там знають і будуть розбиратися.

Про це повідомила прес-секретарка Держдепу Хізер Нойєрт, передає «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

В американському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що Україна завжди виконувала домовленості та запобігала відправці заборонених матеріалів у Північну Корею.

Антиукраїнські фейки в американських ЗМІ: кому це вигідноРосійська влада може бути причетною до фейкової статті New York Times щодо поставок українським заводом ракетних двигунів до КНДР.

«Ухвалено багато резолюцій Ради безпеки ООН. Вони зобов'язують всі держави, зокрема й Україну, запобігати відправці стратегічно важливих технологій в КНДР. Я знаю, що раніше Україна завжди запобігала поставкам заборонених матеріалів в країни, які викликають велике занепокоєння. У нас з нею гарні відносини», – зазначила Нойєрт.

Тим часом сам експерт, на якого посилалися американські журналісти у своєму матеріалі про можливі використання українських технологій в ракетах Північної Кореї заявив, що журналісти зробили неправильні висновки з його слів. Майкл Еллеман запевнив, що не звинувачував Україну в подібних діях, а сам не є прихильником Росії, хоча звідти родом його дружина. Після чого видалив свої облікові записи в соціальних мережах.

Тим часом у розвідці США заявили, що КНДР може виготовляти ракети самостійно – без допомоги інших країн.

Раніше секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що Україна не постачала ракетні двигуни та будь-які ракетні технології до Північної Кореї, а поява відповідних публікацій в іноземних ЗМІ є кампанією російських спецслужб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: