Зведення штабу АТО 16 серпня: бойовики стріляли з «Градів», є поранені

Читать на русском
У прес-центрі штабу Антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за 15 серпня.

Російсько-окупаційні війська 15 серпня 33 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, використовуючи при цьому переносну реактивну пускову установку «Град» (Партизан). Троє українських військових отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО залишалась напруженою. Російсько-окупаційні угруповання не лише активно застосовували міномети різних калібрів, а й вдарили по наших позиціях з переносної реактивної пускової установки «Град» (Партизан)», – йдеться в повідомленні.

На приморському напрямку ввечері у вівторок бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 120 і 82-мм в районі Красногоровки. Українські позиції поблизу Павлопіль НВФ спочатку двічі обстріляли з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї, а близько опівночі, по захисникам Павлопіль вони випустили 4 снаряди з переносною реактивної пускової установки «Град» (Партизан).

На луганському напрямку бойовики з мінометів різних калібрів кілька разів били по укріпленнях ВСУ на підступах до Кримського та Троїцькому. Крім того, ввечері під гранатометним вогнем виявилися українські військові в районі Новоалександровки і Новозванівка.

На донецькому напрямку НВФ продовжили обстріли Авдіївської промзони. Тільки за вечір і ніч бойовики тричі відкривали вогонь з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.

«Загалом, за минулу добу, незаконні збройні формування 33 рази порушили перемир’я. Внаслідок бойових дій двоє українських військових поранено, ще один отримав поранення у результаті підриву на міні», – додали в штабі.

Нагадаємо, у штабі АТО 15 серпня повідомляли про двох поранених бійців ЗСУ.

Раніше в ОБСЄ констатували зростання кількості обстрілів в порівнянні з початком серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: