Власників миколаївського автовокзалу підозрюють у фінансуванні бойовиків

Читать на русском
Власників миколаївського автовокзалу підозрюють у фінансуванні невстановлених представників терористичної організації ДНР.

Власників автовокзалу «Миколаїв» підозрюють у фінансуванні невстановлених представників терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

Фірма-власник купила акції, які належали ВАТ «Донецьке обласне підприємство автобусних станцій». Сума купівлі склала приблизно 1,4 млн грн. Ця інформація міститься в кримінальному провадженні, яке було порушено в серпні 2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. ч. 2 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму).

Замість АТО – військова операція: що чекає на Донбас і на що розраховує РФВійськовий експерт поділився міркуваннями з приводу внесення законопроекту щодо силової реінтеграції Донбасу.

На той момент було відомо, що в липні 2014 року посадові особи ПрАТ «Миколаївське обласне підприємство автобусних станцій» (ПрАТ МОПАС) уклали за попередньою змовою з представниками ТОВ «Віктва» договір купівлі-продажу цінних паперів ЗАТ «СК Фенікс-ДОН» кількістю 150 тис. штук, що належали ВАТ «Донецьке обласне підприємство автобусних станцій». Вартість паперів, згідно з даними депозитарної установи ТОВ «Українська інвестиційна депозитарна компанія», становила понад 1,4 млн грн.

У рішенні від 3 травня 2017 року йдеться про те, що в період з липня до грудня 2014 року посадові особи ЗАТ МОПАС без виконання умов зазначеного договору про передачу цінних паперів з метою фінансового та матеріального забезпечення терористичної діяльності «ДНР» перерахували 1 млн 451 тис. 100 грн на банківські рахунки ТОВ «Віктва» в інтересах ЗАТ «СК Фенікс-ДОН».

Як зазначається, фактичні керівники ТОВ «Віктва» та їхня діяльність пов'язані з фінансуванням і матеріальним забезпеченням терористичних організацій, груп або окремих терористів, що діють наразі на непідконтрольній українській владі території Донецької області та ведуть бойові дії проти сил АТО.

У квітні цього року в рамках розслідування у приміщенні Миколаївського міжміського автовокзалу та в офісних приміщеннях ПрАТ МОПАС був проведений обшук, в результаті якого були виявлені та вилучені оригінали документів, які, на думку слідчих, доводять причетність посадових осіб фірми до фінансування «ДНР».

Оскільки папери можуть бути використані в подальшому як доказ злочину, слідство звернулося до суду з клопотанням про їх арешт. Суд клопотання задовольнив.

Раніше повідомлялося, що бойовики на Донбасі влаштували систему трудових таборів та експлуатують ув'язнених.

Нагадаємо, в червні СБУ викрила центр з легалізації доходів підприємств ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: