Будівництво Росією Керченського мосту: в українському МЗС заявили про порушення міжнародного права

Читать на русском
На будівництво Керченського мосту між Росією і тимчасово анексованим нею півостровом Україна не давала згоди.

Росія порушує міжнародне право, забороняючи в односторонньому порядку судноплавство через Керченську протоку в зв'язку з незаконним будівництвом мосту, який повинен зв'язати РФ з тимчасово анексованим нею Кримом.

Про це йдеться в коментарі МЗС України, опублікованому на сайті зовнішньополітичного відомства, передає «Слово і Діло».

Україна позиватиметься до Росії через збитки у зв'язку з Керченським мостомЗапровадження Росією обмежень щодо судноплавства через Керченський канал у зв'язку з будівництвом мосту призводить до збитків українських портів і буде оскаржене в суді.

«Будівництво мосту через Керченську протоку незаконне відповідно до міжнародного права, оскільки Україна як прибережна держава по відношенню до Кримського півострова не давала згоди на таке будівництво», - йдеться у повідомленні.

У МЗС також висловили глибоку стурбованість у зв'язку з негативним впливом, яке будівництво може завдати навколишньому середовищу і навігації через протоку.

«Запровадження Російською Федерацією в односторонньому порядку обмеження на морське судноплавство через Керченську протоку є черговим грубим нехтуванням РФ нормами міжнародного права», - йдеться у повідомленні.

У міністерстві додали, що направили в Москву відповідну ноту протесту.

9 серпня 2017 року Росія на один день заборонила рух суден у Керченській протоці у зв'язку з будівництвом мосту в Крим.

Нагадаємо, раніше президент Центру глобалістики «Стратегія XXI» Михайло Гончар оцінив шанси виграти суд у РФ з питання будівництва Керченського мосту в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: