Скандали, інтриги та президент США: буде імпічмент чи ні – все в руках Трампа

Читать на русском
Михайло Пашковспівдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова

Передвиборча кампанія й старт президентства Трампа вже були дуже конфліктними. Цей шлейф продовжився. Трамп зіпсував відносини і з силовими відомствами – ЦРУ, ФБР, і з пресою, а їм довіряє суспільство. До того ж були конфлікти з істеблішментом.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Михайло Пашков, оцінюючи заяву екс-віце-президента США Альберта Гора, який не виключив дострокового завершення президентства Трампа.

«Трамп виступив епатажним політиком, який викликав на себе серйозний вогонь критики. Свою політику він веде в дуже експресивній і безпосередній манері. Це все, звісно, викликає заперечення. Зараз він пожинає плоди», – констатував Пашков.

Поетапно наповнюючи свій бекграунд негативними сюжетами, Трамп поки рухається в бік імпічменту. Те, що він увійде в історію як конфліктний і геть не найуспішніший президент США, видно вже на страті.

На його думку, важливим є те, наскільки ефективною буде його подальша внутрішня політика.

«Американці все одно більше орієнтуються на політику всередині країни, ніж на зовнішню. Це буде ключовим моментом», – додав Пашков.

На думку фахівця, провідний істеблішмент спочатку був проти президентства Трампа, й це також позначається зараз.

«Ускладнив ситуацію Трамп двома різкими кроками. По-перше, відмовився від кліматичної угоди. По-друге, негативно вплинула його позиція на рахунок трансатлантичної зони вільної торгівлі. Це все йде до його скарбнички зі знаком «мінус», – зазначив експерт.

100 днів президентства Трампа: чого боявся Київ і що не збулося для МосквиДиректор служби «Український барометр» оцінив перші 100 днів президентства Дональда Трампа та розповів, чого можна очікувати від США в подальшому.

За його словами, чи стане мінус плюсом, залежатиме й від команди Трампа.

«Були повідомлення, що Держдеп ігнорує команди Білого дому. Виникає якась диспропорція. З'явилися повідомлення про відставку Тіллерсона. Диму без вогню не буває. Тому, напевно, деякі проблеми в управлінні присутні», – уточнив Михайло Пашков.

«Згладжувати конфлікти й гострі кути, які Трамп спровокував сам ще на старті, йому доведеться також самому, і якщо це йому вдасться, то з негативного клінчу він вийде, а якщо ні – то ситуація лише ускладнюватиметься. Внутрішня конфліктність і зовнішні проблеми переплелися. Буде імпічмент чи ні – все в руках Трампа», – резюмував Михайло Пашков.

Як повідомлялося раніше, десять міст США вимагають імпічменту Дональда Трампа. З офіційним запитом вони звернулися до Конгресу.

Член палати представників Конгресу, демократ зі штату Техас Ел Грін також заявив, що після детального вивчення законодавства може ініціювати процедуру імпічменту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: