Американські аналітики розповіли про плани Кремля щодо країн Заходу

Читать на русском
На думку аналітиків, Росія активно використовуватиме проти Заходу гібридні методи війни, зокрема тролів, ботів і хактивістів.

Кремль не збирається зупинятися на агресії в Україні й застосовуватиме тактику гібридної війни щодо Заходу.

Про це пише «Апостроф» з посиланням на американську приватну розвідувально-аналітичну компанію Stratfor, передає «Слово і Діло».

На думку аналітиків, Росія активно використовуватиме проти Заходу гібридні методи війни, зокрема такі її елементи, як тролі, боти й хактивісти, як засіб зміцнення власної сили щодо західних країн.

У повному обсязі цю стратегію РФ продемонструвала в Україні. Однак на цьому Москва не зупинилася й почала аналогічні операції проти західних союзників України (включаючи втручання в президентські вибори у США) та прозахідних країн.

Ващиковський виправив російську журналістку: немає «української кризи» та «ополченців», є конфлікт, спровокований РФВащиковський виправив журналістку, яка у своєму запитанні посилалася на аргументи «прибічників ополченців».

Таким чином Росія сподівається підкосити свого супротивника, створюючи нестабільність усередині урядів країн Заходу. Такі дії посилюватимуть розкол між європейськими державами, послаблять трансатлантичну солідарність і гальмуватимуть інтеграцію країн із Заходом.

За словами фахівців Stratfor, оскільки Кремль не може похвалитися значною конвенційною силою, щоб повернути собі території, втрачені під час розпаду СРСР, йому довелося застосувати такі засоби, які максимізують переваги Росії й зводять до мінімуму її недоліки. В повному обсязі цю стратегію продемонстрували в Україні.

Росія почала аналогічні операції проти союзників України на Заході. Зокрема, Москва втрутилася в президентські вибори в США. Тож зміцнювати свою силу щодо Заходу РФ планує за такою ж стратегією.

Нагадаємо, на 9-ті роковини російсько-грузинської війни міністр закордонних справ України Павло Клімкін підкреслив важливість припинення російської агресії.

У Держдумі РФ запропонували запровадити заборону на імпорт алкоголю з ЄС і США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: