ID-паспорти із вбудованим цифровим підписом видаватимуть восени – Гройсман

Читать на русском
Восени в Україні почнуть видавати внутрішні ID-паспорти з вбудованим електронним цифровим підписом, а до кінця 2017 року запрацює мобільна ідентифікація громадян Mobile ID.

Внутрішні ID-паспорта із вбудованим електронним цифровим підписом видаватимуть в Україні вже восени, а до кінця року запрацює мобільна ідентифікація Mobile ID.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Крім того, прем'єр закликав усіх українців, які ще не мають ЕЦП, почати його оформлення.

«Слід додати, що поширенню електронних послуг сприяє забезпечення українців надійними засобами електронної ідентифікації. Поки в Україні таким засобом є електронний цифровий підпис. Тому я порадив би всім українцям, які ще не мають ЕЦП, оформляти його. З осені почнеться видача внутрішніх паспортів у вигляді ID-карти відразу з електронним цифровим підписом, а до кінця року в Україні запрацює Mobile ID (ЕЦП на SIM-карті)», – повідомив Гройсман.

За його словами, до кінця 2017 року планується запровадження додаткових онлайн-сервісів, зокрема реєстрація дитини та шлюб-онлайн.

14 липня 2016 року Верховна Рада ухвалила зміни до законодавства щодо документів, які підтверджують громадянство України та посвідчують особу. Згідно з ухваленим законом, паспорт оформлюватиметься на десять років і міститиме текст українською та англійською мовами. В паспортах громадян України не робитимуть позначки про реєстрацію шлюбу, а також про його розірвання.

3 серпня 2016 року президент Петро Порошенко підписав закон про запровадження в Україні ID-карт, що засвідчують особу. В грудні минулого року повідомлялося, що на ID-паспорт вноситиметься електронний цифровий підпис.

Нагадаємо, що українські банки відмовляються обслуговувати клієнтів з ID-паспортами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: