Порошенко підписав закон про перехід на ID-паспорти

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підписав закон про запровадження в Україні ID-карт, що засвідчують особу. Так, незабаром українці зможуть перейти на паспорти у вигляді біометричної ID-карти.
ID-карти, що засвідчують особу, отримуватимуть всі громадяни, починаючи з 14 років

Президент України Петро Порошенко ввів у дію закон із «безвізового пакета», за допомогою якого українці зможуть перейти на паспорти у вигляді біометричної ID-карти.

Про це сьогодні повідомили в прес-службі Глави держави, передає «Слово і Діло».

«Президент Петро Порошенко підписав закон №1474-VIII про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України», – йдеться в повідомленні.

В законі передбачається чітке розмежування видів документів із безконтактним чипом і без нього, а також запровадження карти трудового мігранта як документа, що посвідчує особу іноземця або осіб без громадянства, які мають намір займатися підприємницькою діяльністю в Україні, та підтверджує законні підстави для проживання в країні.

Як раніше повідомляв глава МВС Арсен Аваков, ID-карти, що засвідчують особу, отримуватимуть всі громадяни, починаючи з 14 років. З цього ж віку на чип паспорта будуть записуватися в цифровому вигляді відбитки пальців: при отриманні внутрішнього документа – за бажанням, при оформленні закордонного паспорта – обов'язково.

Нагадаємо, нові ID-паспорти оформили вже 20 тисяч українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: