Іпотечна криза в США: фінінституції оштрафовані на 150 мільярдів

Читать на русском
Понад $ 150 млрд штрафів виплатили фінансові організації в США у справах, пов'язаних з фінансовою кризою.

Понад $ 150 млрд штрафів виплатили фінансові організації в США у справах, пов'язаних з фінансовою кризою.

Про це повідомляє The Financial Times, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що криза, яка розпочалася 9 серпня 2007 року, коли французький BNP Paribas закрив доступ інвесторам до фондів, що спеціалізуються на іпотечному кредитуванні, змінив економіку і ринки. При цьому його вплив на політику і суспільство все ще відчувається.

Як зазначає видання, в цьому році міністерство юстиції і інші регулюючі органи США отримали $ 19 млрд, у тому числі $ 5,5 млрд від Royal Bank of Scotland минулого місяця. За даними FT, понад третина суми виплатив Bank of America. Його внесок склав $ 56 млрд, у тому числі і за придбані ним Countrywide, що займався іпотечним кредитуванням, і брокера Merrill Lynch. JPMorgan Chase, якій належить Bear Stearns і Washington Mutual, виплатила $ 27 млрд штрафів.

Більша ж частина виплат в $ 150,1 млрд - $ 89,1 млрд припала на звинувачення фінінститутів в тому, що вони вводили в оману покупців цінних паперів, забезпечених іпотечними кредитами. Видання не виключає, що загальна сума штрафів може ще вирости, так як нові справи постійно заводяться і розслідування тривають.

Раніше США оштрафували ExxonMobil за угоди з Роснафтою.

Нагадаємо, суд ЄС визнав санкції проти Роснафти обгрунтованими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: