Санкції проти Росії підвищать ціни на газ – S&P

Читать на русском
Ухвалений Сенатом США новий закон про розширення списку санкцій проти Росії може вплинути на зростання вартості газу.

Ухвалений Сенатом США новий закон про розширення списку санкцій проти Росії може вплинути на зростання вартості газу.

Про це йдеться в звіті міжнародного рейтингового агентства S&P Global Raings, повідомляє «РБК Україна», пише «Слово і Діло».

На думку аналітиків, зазначений закон вносить елемент невизначеності в європейський газовий ринок.

«Нещодавно ухвалений закон про запровадження США додаткових санкцій щодо Росії суттєво збільшує невизначеність для європейських учасників газового ринку», - йдеться в звіті агентства «Чи можуть США перекрити російський газ Європі?».

Абонплата за газ: чи зможе європейська практика не стати грабунком населення УкраїниЕксперт розповів, чи доцільно запроваджувати абонплату за газ в Україні, й назвав головні ризики нововведення.

На думку S&P Global Ratings, якщо внаслідок запровадження нових санкцій «Газпрому» доведеться фінансувати будівництво нових трубопроводів самостійно, то з чисто фінансової точки зору це не завдасть шкоди кредитоспроможності компанії.

Однак в разі, якщо санкції призведуть до значних затримок з будівництвом нових трубопроводів або скасування цих проектів (що не відповідає базовим сценарієм аналітиків), то це може зумовити зростання цін на газ, збільшення ризику перебоїв в поставках російського газу і підвищення коефіцієнта використання сховищ та потужностей зрідженого газу.

Нагадаємо, 2 серпня президент США підписав санкції проти Росії.

Як повідомлялося, «Газпром» збільшив поставки газу в обхід України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: