В ООН назвали умови досягнення Україною стійкого зростання економіки

Читать на русском
Україна протягом 15 років повинна як мінімум подвоїти ВВП для досягнення стійкого зростання і довести зайнятість працездатного населення до 70%.

Україна повинна протягом наступних 15 років як мінімум подвоїти реальний ВВП, а також довести зайнятість працездатного населення до 70% для досягнення стійкого економічного зростання, який відповідає цілям розвитку Організації Об'єднаних Націй.

Про це повідомляється в національній доповіді ООН, підготовленому Міністерством економічного розвитку і торгівлі, передає «Слово і Діло».

МВФ погіршив прогноз зростання ВВП України на 2018 рікМіжнародний валютний фонд погіршив попередній прогноз зростання ВВП України на 2018 рік, залишивши без змін прогноз на 2017 рік.

«Певне пожвавлення економічної активності, яке спостерігалося у 2016 році, є незначним. Україна і надалі потребує системних інституціональних і глибоких структурних реформ, запуск масштабних технологічних перетворень. Пріоритетним завданням економічної політики, якої мав би підпорядковуватися все інше, є забезпечення протягом наступних 15 років реального зростання валового внутрішнього продукту мінімум удвічі з одночасним підвищенням рівня зайнятості населення працездатного віку до 70%», - йдеться у доповіді.

При цьому факторами досягнення цієї мети мають стати створення високотехнологічних конкурентоспроможних виробництв, збільшення внутрішнього попиту за рахунок доходів населення і інвестицій, підтримка експорту з високою доданою вартістю і реалізація інфраструктурних проектів, а також швидке нарощування продуктивності агропромислового комплексу.

За даними Мінекономрозвитку, валовий внутрішній продукт України в січні-червні 2017 року зріс на 2,5%. У 2016 році ВВП України виріс на 2,3%. Міжнародний валютний фонд очікує зростання ВВП України в 2017 році на 2%, в 2018 - на 3,2%, в 2019 - на 3,5%. Мінекономрозвитку прогнозує зростання ВВП у 2017 році на рівні 1,8%. За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, Україна через агресію Росії втратила більше 16% ВВП.

За даними Держстату, зайнятість серед працездатного населення у першому кварталі 2017 року склала 63,3%.

Нагадаємо, що ООН ухвалила рішення щодо нових санкцій проти КНДР.

У Мінфіні раніше озвучили прогноз зростання ВВП на 2017 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: